woensdag, 20 januari 2016

5-JARIG KIND EN VROUW OVERLEDEN DOOR ONDERKOELING OP LESBOS

5-JARIG KIND EN VROUW OVERLEDEN DOOR ONDERKOELING OP LESBOS

Een meisje van ongeveer 5 jaar oud en een vrouw zijn woensdag doodgevroren bij een poging om het Griekse eiland Lesbos te bereiken.  Dat gebeurde nabij Skala Sikaminia.  

Het kind zat op een boot met 55 andere vluchtelingen, toen die plots kapseisde.  Toen de havenpolitie ter plaatse arriveerde, was het meisje reeds overleden.  46 andere inzittenden, voornamelijk vrouwen en kinderen, konden gered worden door een patrouille van Frontex, de Europese grenspolitie. Een vrouw met onderkoelingsverschijnselen overleed echter nog iets later op de reddingsboot.

Een bron bij de politie zegt dat de vluchtelingen die de oversteek wél halen op Lesbos snel de prooi worden van mensensmokkelaars.  Het illegale verkeer van vluchtelingen lag een tijd stil door de hevige winden op zee, maar nu de deze zijn gaan liggen, vertrekken er weer bootjes met vluchtelingen aan de Turkse kust.  Maar ook in het huidige winterweer is de oversteek van de Egeïsche Zee levensgevaarlijk.  De temperatuur in het noorden van Lesbos schommelt rond het vriespunt. 

prosfyges - lesvos2

18:49 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.