dinsdag, 19 januari 2016

PLATANIAS STOPT ZEGEREEKS OLYMPIAKOS

PLATANIAS STOPT ZEGEREEKS OLYMPIAKOS 

In de Griekse voetbalcompetitie heeft Olympiakos Piraeus na 17 opeenvolgende overwinningen in de Griekse eerste klasse nog eens ondervonden hoe het voelt om punten te verliezen. Het bescheiden ploegje A.O. Platanias hield de Griekse recordkampioen thuis op een 1-1-gelijkspel. 

Tot maandagavond was Olympiakos dit seizoen ongenaakbaar in eigen land en hadden ze 51 op 51 punten.   Enkel Platanias uit Kreta had de recordkampioen dit seizoen eens in bedwang kunnen houden.  Dat was eind oktober, tijdens de groepsfase van de Griekse beker (2-2).

Gisterenavond wilde Platanias dat kunstje maar al te graag overdoen voor eigen volk en daar slaagde het ook in.  Iets na het halfuur zette Leonardo Ramos de thuisploeg op voorsprong.

Op het uur moest Esteban Cambiasso bij Olympiakos plaatsmaken voor Konstantinos Fortounis en die had maar 10 minuten nodig om de bordjes gelijk te hangen.  Hoewel Olympiakos volgens de statistieken 20 keer naar doel schoot, bleef het 1-1.  Het was feest in het kleine stadionnetje van Platanias, nabij Chania.

In de stand telt Olympiakos nog altijd 16 punten voorsprong op AEK Athene, de tweede.

In de poulefase van de Champions League was de Griekse recordkampioen trouwens dicht bij een stunt.  In een sterke groep met Bayern München en Arsenal werd Olympiakos derde met evenveel punten als de tweede, Arsenal.

Olympiakos is de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europaleague.  Anderlecht speelt thuis op 18 februari 2016 en gaat naar Athene op 25 februari 2016. 


19:02 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.