vrijdag, 15 januari 2016

HULPVERLENERS GEARRESTEERD OP VERDENKING VAN MENSENSMOKKEL OP LESBOS

HULPVERLENERS GEARRESTEERD OP VERDENKING VAN MENSENSMOKKEL OP LESBOS

De Griekse politie heeft 2 Deense en 3 Spaanse hulpverleners op Lesbos gearresteerd.   Ze worden beschuldigd van mensensmokkel. 

De Denen zijn van een kleine, internationale hulporganisatie, Team Humanity, die vluchtelingen op zee helpt om het Griekse eiland Lesbos te bereiken.  De hulpverleners zouden bezig geweest zijn met een reddingsoperatie van 51 vluchtelingen.  De Spanjaarden hielpen daarbij.

De hulpverleners zijn in hechtenis genomen.  Morgen moeten ze voor de rechter verschijnen.  Ze kunnen, naar eigen zeggen, een gevangenisstraf krijgen van 4 jaar.  Hun advocaat zegt dat ze alleen mensenlevens hebben gered en dat mensensmokkel nooit in ze is opgekomen.

 
De hulpverleners verschijnen morgen voor de rechter

Team Humanity is in de herfst van 2015 in Kopenhagen ontstaan.  De organisatie onderscheidt zich van andere kleinschalige hulporganisaties in de regio doordat ze een eigen boot hebben.  De boot is vanuit Nederland gesponsord. 

De hulporganisatie had tot nu toe een goede samenwerking met de Griekse autoriteiten en de kustwacht, zegt een woordvoerder in een Deense krant.  "Maar het lijkt alsof autoriteiten harder gaan optreden tegen vrijwilligers."

18:36 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.