zaterdag, 09 januari 2016

GRIEKSE SPITS VOOR RACING GENK

GRIEKSE SPITS VOOR RACING GENK

De Belgische voetbalploeg KRC Genk heeft zich versterkt met de Griekse spits Nikolaos Karelis.  De Limburgers leggen 3 miljoen € op tafel om de 23-jarige schutter bij Panathinaikos weg te plukken.  In de Cristal Arena ligt een contract klaar van 500.000 € per jaar voor de Griekse krachtpatser.  Vandaag nog moet de deal helemaal rond zijn.

Karelis is geen onbekende.  De Griek scoorde afgelopen zomer nog in de voorronde van de Champions League tegen Club Brugge en stond al een tijdje op de Genkse radar.  In de zomermercato leek Karelis op weg naar Genk, maar sprong de deal op het laatste moment nog af.  Nu, een half jaar later, halen de Limburgers hun slag dan toch binnen.

Karelis moet de sputterende scoringsmachine van Genk - tot dusver amper 23 goals en de vierde slechtste aanval in de Jupiler Pro League - weer aan de praat krijgen.  De Griek, scoorde dit seizoen voor Panathinaikos in 22 wedstrijden liefst 9 keer en deelde ook nog eens 5 assists uit.  Ook vorig seizoen vond Karelis de weg naar doel bijzonder vlot.  Met 16 goals in de competitie was hij medetopschutter (ook Marcus Berg scoorde er 16) van zijn ploeg.  Geen slechte cijfers dus!

Karelis is afkomstig van Kreta, uit de regio Heraklion en maakt ook deel uit van de selectie voor de Griekse nationale ploeg.  

19:47 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.