vrijdag, 08 januari 2016

KNOSSOS WAS 3 KEER GROTER DAN GEDACHT

KNOSSOS WAS 3 KEER GROTER DAN GEDACHT

Archeologen hebben op het eiland Kreta artefacten en structuren ontdekt die suggereren dat de oude stad van Knossos, nabij Heraklion, groter en rijker was dan eerder werd gedacht.

Knossos wordt geacht Europa's oudste stad te zijn.  Het was een epicentrum van de Egeïsche en de mediterane handel en cultuur, maar historici dachten dat de stad, na zo'n 600 jaar bekendheid tijdens de Griekse Bronstijd, in verval geraakte in het kielzog van een sociaal-politieke ineenstorting rond 1200 voor Christus

De laatste opgravingen suggereren evenwel een positiever traject waarbij Knossos economisch en politiek succesrijk was tot ver in de IJzertijd.

Het merendeel van de nieuwe artefacten - brons en andere metalen, sieraden, aardewerk en allerlei statussymbolen - werden gevonden op begraafplaatsen.  De archeologische vondst onthult een rijke handelsstad, ook na de ineenstorting van de Egeïsche paleizen.

"Geen enkele andere site had zo'n omvangrijke invoer in de Egeïsche periode," verklaarde de leider van de opgravingen Antonis Kotsonas, assistent-professor klassieke oudheid aan de Universiteit van Cincinnati, in een persbericht.

De onlangs opgegraven begraafplaatsen bewijzen ook dat Knossos veel groter was dan eerder gedacht.

23:04 Gepost door Yamas in Actualiteit, Cultuur, Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.