zondag, 03 januari 2016

KNAAPJE VAN 2 VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST

KNAAPJE VAN 2 VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST 

Ook in het nieuwe jaar gaan de riskante overtochten van vluchtelingenboten onverminderd door.  Gisteren verdronk een kind van 2 jaar bij de oversteek van de Egeïsche Zee, zo maakte de Griekse kustwacht bekend.

De boot kwam uit Turkije en had veertig vluchtelingen aan boord.  Het vaartuig sloeg te pletter op de rotsen van het Griekse eiland Agathonissi.  Zo'n 38 inzittenden konden zich op de rotsen in veiligheid brengen.

1 vrouw werd door vissers uit het water gehaald, de peuter kon niet meer worden gered.  De migranten, inclusief de moeder van het 2-jarige jongetje, zijn naar het eiland Samos gebracht, zo meldt The Guardian.  10 van hen moesten in het ziekenhuis worden verzorgd wegens onderkoeling.  Het is niet bekend wat de nationaliteit is van de vluchtelingen.

Ondanks het slechte weer komen dagelijks meer dan 4.000 migranten en vluchtelingen naar Griekenland.  De Griekse autoriteiten stellen vast dat naast oorlogsvluchtelingen uit Syrië steeds meer migranten uit Marokko en Algerije aankomen. 


'Die mensen moeten onverwijld naar huis worden teruggestuurd, opdat niet nog meer migranten via Turkije naar Europa komen, waarschuwde de Griekse onderminister Ioannis Mouzalas in de krant Eleftheros Typos.  Ze maken de overtocht vanuit Turkije.

De kritiek dat Griekenland zijn grenzen niet controleert, wees Mouzalas van de hand.  'Landsgrenzen zijn wonderbaarlijk te controleren.  Op zee, als een boot zinkt, is er geen andere keuze dan de mensen te redden', zei Mouzalas.

Turkije onderneemt volgens Griekenland veel te weinig om de mensen tegen te houden.  De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR maakte bekend dat in totaal 851.319 mensen in 2015 over de Egeïsche Zee naar Europa kwamen.  Van die migranten kwam 57 % uit Syrië en 24 % uit Afghanistan.

[Ζούγκλα]: Τραγωδία στο Αγαθονήσι: Ένα αγοράκι νεκρό σε ναυάγιο με πρόσφυγες

 

11:30 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.