dinsdag, 22 december 2015

GRIEKS CAFE OPENT 'S NACHTS DE DEUREN VOOR STRAATHONDEN

GRIEKS CAFE OPENT 'S NACHTS DE DEUREN VOOR STRAATHONDEN

De eigenaar van het Hott Spot café op het Griekse eiland Lesbos krijgt felicitaties van honderdduizenden mensen wereldwijd, nadat onderstaande foto viraal is gegaan.  Nadat de laatste klanten vertrokken zijn, opent het café namelijk de deuren voor straathonden.

Het Griekse eiland Lesbos is al jarenlang een populaire vakantiebestemming, maar de afgelopen maanden kwam het vooral in het nieuws omwille van de vluchtelingencrisis. Het eiland werd deze zomer namelijk overspoeld door vluchtelingen die de oversteek maakten uit het naburige Turkije.

Maar tegelijk kampt Griekenland ook nog steeds met de naweeën van de financiële crisis, en een gevolg daarvan is dat veel honden op straat zijn terechtgekomen.  Naar schatting gaat het intussen al om een miljoen straathonden over heel Griekenland, en de eigenaar van het Hott Spot Café kon het niet langer aanzien, en dus opende hij of zij de deuren voor de beestjes.

Volgens Efstratios Papanis, degene die de originele foto heeft genomen, zijn Grieken sinds de vluchtelingencrisis echt wel anders gaan leven, en doen ze veel meer aan solidariteit.  Ook dit project met de honden is daar volgens hem een gevolg van.

5679080a4fbadefc6a001033.jpg

11:18 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.