zondag, 06 december 2015

GRIEKS PARLEMENT KEURT BEGROTING 2016 GOED

GRIEKS PARLEMENT KEURT BEGROTING 2016 GOED

Het Griekse parlement heeft in de nacht van zaterdag op zondag met een nipte meerderheid de begroting voor 2016 goedgekeurd.

De begroting, die opgesteld werd door minister van Financiën Euclides Tsakalotos, voorziet zware besparingen en nieuwe belastingen. Het gaat om een saneringsoefening van in totaal 5,7 miljard €.

Bij de stemming had de Griekse regering uiteindelijk slechts 3 stemmen op overschot.  Enkel de leden van de 2 regeringspartijen, het linkse Syriza en de nationalistische Onafhankelijke Grieken (Anel), keurden de voorliggende tekst goed.

Premier Alexis Tsipras (Syriza) gaf toe dat het opstellen van de begroting "een moeilijke oefening" was.  "Maar achter deze cijfers kan iedereen de wanhopige pogingen (van de regering) zien om de werkenden te ondersteunen", zo klonk het.

Griekenland heeft in juli strenge voorwaarden moeten slikken bij de onderhandelingen over een derde hulppakket, ter waarde van 86 miljard €.  Dat geld was toen dringend nodig om een Grieks bankroet te vermijden.

5E5EB4199145560CA115DCBBD2EEB737.jpg

16:54 Gepost door Yamas in politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.