vrijdag, 04 december 2015

GRIEKS LUCHTRUIM VORIG JAAR MEER DAN 2.000 KEER GESCHONDEN DOOR TURKIJE

GRIEKS LUCHTRUIM VORIG JAAR MEER DAN 2.000 KEER GESCHONDEN DOOR TURKIJE

Turkije was er dan wel als de kippen bij om moord en brand te schreeuwen op de schending van zijn luchtruim door een Russisch gevechtsvliegtuig, maar het land schendt zelf aan de lopende band het Griekse luchtruim.  Dat blijkt uit cijfers van statistische website Statista. 

Er is de jongste dagen veel aandacht gegaan naar het neerhalen van een Russisch militair vliegtuig door Turkije, lidstaat van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo).  Volgens Statisa is er wel degelijk sprake van een stijging in het aantal incidenten met Russische vliegtuigen die het luchtruim van Navo-lidstaten schenden.

Er bestaat volgens de statistieken echter ook al decennialang een conflict over Turkse schendingen van het Griekse luchtruim, wat alleen al vorig jaar tot 2.244 incidenten zou hebben geleid.

Reden is het statuut van de Egeïsche eilanden, waarover beide landen een dispuut hebben en waardoor Turkije ook de grenzen van het Griekse luchtruim niet erkent.  Sinds de Griekse luchtmacht door de financiële crisis verzwakt is geraakt, blijkt het aantal Turkse militaire missies boven Grieks territorium snel gestegen te zijn.

Infographic: Turkey Violated Greek Airspace 2,244 Times In 2014 | Statista

11:47 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.