woensdag, 02 december 2015

GRIEKSE REGERING ONTKENT MOGELIJKE SCHORSING UIT SCHENGENZONE

GRIEKSE REGERING ONTKENT MOGELIJKE SCHORSING UIT SCHENGENZONE

De Griekse regering heeft vandaag ontkend dat de Europese Unie het land met een schorsing uit de Schengenzone zou bedreigen omwille van de slechte bewaking van de buitengrenzen.  Zo reageert een regeringswoordvoerster op een artikel in The Financial Times.

"Die kwestie is nooit aan de orde geweest", zo stelt woordvoerster Olga Gerovassili. "Maar toch worden er steeds maar leugenachtige artikels gepubliceerd, in een poging om de verantwoordelijkheden voor het beheer van de vluchtelingenstromen enkel op Griekenland af te wentelen".

The Financial Times citeerde eerder vandaag anonieme Europese bronnen die lieten verstaan dat de Europese Unie de Griekse regering heeft gewaarschuwd voor een schorsing uit de Europese ruimte zonder binnengrenzen indien ze geen bijkomende maatregelen neemt om de grenzen te bewaken.

Andere bronnen in Brussel ontkennen dan weer dat dergelijke dreigementen ooit zijn geuit, maar zeker is wel dat de controle van de Europese buitengrenzen in Griekenland voor ongenoegen zorgt. Zo zijn de zogenaamde hotspots voor de registratie van vluchtelingen nog steeds niet klaar en bestaat er onbegrip over de Griekse weigering om een Frontex-missie toe te laten aan de grens met Macedonië. 

De Europese Commissie bood vandaag opnieuw hulp aan. "Iedereen kent de moeilijke situatie in Griekenland. De Commissie en de lidstaten zijn bereid om de Griekse autoriteiten te helpen om hun grenzen te bewaken", zei vicevoorzitter Jyrki Katainen vandaag. Hij beklemtoonde dat een goede bewaking van de buitengrenzen "zeer belangrijk is voor de Europese eenheid en Schengen".

Stranded migrants at the Greek-Macedonian border.

20:53 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.