zaterdag, 28 november 2015

"JONGE GRIEKSE VROUWEN VERKOPEN HUN LICHAAM VOOR EEN SANDWICH"

"JONGE GRIEKSE VROUWEN VERKOPEN HUN LICHAAM VOOR EEN SANDWICH"

Volgens de Britse London Times verkopen jonge vrouwen in het door soberheid geteisterde Griekenland nu hun lichaam voor de prijs van een broodje.  Dat heeft professor Grigoris Lazos ontdekt.  Hij deed onderzoek onder meer dan 17.000 sekswerkers in het land.

Professor Lazos is socioloog aan de Pantheon Universiteit in Athene.  Hij kwam tot de conclusie dat er nu meer Griekse vrouwen in de seksindustrie werken dan Oost-Europese vrouwen.

Naast het feit dat er ontzettend veel vrouwen in de seksindustrie werken, is de seks in Griekenland ook nog eens het goedkoopst van heel Europa.  "Sommige vrouwen doen het zelfs voor een stukje taart of een sandwich.  Ze moeten eten, want ze hebben honger," zegt Lazos aan The Times.  "Anderen doen het om de rekeningen te betalen of om drugs te krijgen."

Tot voor kort betaalden de klanten in Griekenland zo'n 50 € voor een half uurtje lustspel, nu nog maar 2 €.  Nog erger dan de lage prijs is wel het aantal jonge vrouwen in het wereldje.  Dat stijgt alleen maar en het zijn deze dames die seksen tegen de laagste tarieven.  De meeste vrouwen beginnen ongeveer tussen hun 17e en 20e verjaardag.

"Dit aantal vrouwen groeit gestaag, met een constante snelheid," vertelt de professor.  Prostitutie is legaal in Griekenland, maar er zijn slechts een paar bordelen met een vergunning. Dat betekent dat er zo'n 18.500 prostituees op de straat werken.

De studie komt na het schokkende bericht van vorige maand waarbij een werkloze Griekse moeder haar 12-jarige dochter aan een priester en een gepensioneerde man had aangeboden voor geld.  De 44-jarige moeder werd veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 €.  De Griekse media noemden de vrouw "monstermoeder" en heel het land was verontwaardigd over de zaak.

Volgens Lazos is dit incident - en zijn studie - "een weerspiegeling van een maatschappij in ontkenning van de veranderingen die plaatsvinden in Griekenland".

Professor Lazos

De commentaren zijn gesloten.