maandag, 23 november 2015

VLUCHTELINGENSTROOM GRIEKENLAND PLOTS ZEER LAAG

VLUCHTELINGENSTROOM GRIEKENLAND PLOTS ZEER LAAG

De stroom vluchtelingen richting Griekse eilanden lag vandaag op het laagste niveau sinds afgelopen zomer, met "slechts" een 10-tal aankomsten.  Dat hebben de Griekse autoriteiten laten weten.  Reden is het slechte weer, maar mogelijk staan ook de Turkse autoriteiten op de rem.

"De toestroom is beperkt, met slechts enkele honderden migranten die afgelopen weekend aangekomen zijn op de eilanden van de Egeïsche Zee", zo meldt een bron bij het Griekse ministerie van Migratiebeleid.  "Dat tegenover de duizenden aankomsten per dag de afgelopen maanden.  Dit is een première sinds de zomer".

"Dit kan te wijten zijn aan het slechte weer, met de hevige wind op de zee, of aan de maatregelen van Slovenië, Servië en Macedonië om enkel nog Syriërs, Afghanen en Irakezen toe te laten op de Balkanroute, of aan een teken van goede wil van Turkije, dat door de Europese Unie onder druk gezet is om het aantal vertrekkers vanop de Turkse stranden richting Griekse eilanden te beperken".

"Op Lesbos, de grootste toegangspoort tot Griekenland vanuit Turkije, zijn er gisteren slechts 42 nieuwe vluchtelingen aangekomen.  Vandaag waren er dat 24 (om 15 uur), zo laat de Griekse kustwacht weten.  Ter vergelijking: 3 dagen geleden waren dat er 2.400.

Sinds januari zijn 653.000 migranten aangekomen in Griekenland, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

21:33 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.