zaterdag, 21 november 2015

GRIEKSE VOETBALTOPPER AFGELAST WEGENS RELLEN

GRIEKSE VOETBALTOPPER AFGELAST WEGENS RELLEN

De topper van de elfde speeldag van de Griekse voetbalcompetitie tussen Panathinaikos en Olympiakos is zaterdag afgelast door rellen.  Voor de wedstrijd vonden in de buurt van het stadion hevige vechtpartijen plaats tussen supporters van beide clubs en eenmaal in het stadion gingen de onrusten gewoon verder.  Olympiakos-spits Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) kreeg bij het betreden van het veld een stuk vuurwerk tegen de voet, waarop de selectie van Olympiakos besliste terug naar de kleedkamers te keren.

In de catacomben drongen bestuursleden van Olympiakos nadien aan op een afgelasting van de wedstrijd.  De officials gingen na langdurig overleg uiteindelijk in op die vraag.  Olympiakos staat met 30 punten soeverein aan de leiding in de Griekse Super League.  Rivaal Panathinaikos is met 22 punten de eerste achtervolger.

Supportersgeweld is een terugkerend onderwerp in het Griekse voetbal.  In maart werd er nog een wet aangenomen in de strijd tegen het hooliganisme.  Die wet voorziet de annulering van sportevenementen in het geval van gewelddadige incidenten, zoals zaterdag het geval was in Athene.

22:45 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.