vrijdag, 20 november 2015

GRIEKS PARLEMENT KEURT MAATREGELEN GOED

GRIEKS PARLEMENT KEURT MAATREGELEN GOED

Het Griekse parlement heeft met een kleine meerderheid ingestemd met maatregelen die nodig zijn om hulpkrediet van andere eurolanden te blijven ontvangen.

De voorstellen kostten de regeringscoalitie opnieuw twee leden, waardoor premier Tsipras zijn meerderheid in het parlement zag slinken tot 2 zetels.  Uiteindelijk stemden de 153 overgebleven parlementariërs uit de coalitie voor de maatregelen.  Van de in totaal driehonderd volksvertegenwoordigers stemden er 137 tegen.

Hiermee is de weg vrij voor een nieuwe lening van 2 miljard € aan de overheid, uit de totale pot van 86 miljard € die deze zomer aan Griekenland werd toegezegd.  De Grieken konden de noodsteun alleen ontvangen ze alleen als ze aan alle voorwaarden uit een 48-puntenplan hadden voldaan.

Er was vooral veel weerstand tegen voorstellen om de bescherming voor huiseigenaren met financiële problemen te beperken. Binnen de nieuwe wet zou nog 60 % van die huiseigenaren op enige steun mogen rekenen, waarbij een kwart zijn huis niet kan worden uitgezet.

Door de invoering van deze maatregel komt 10 miljard € aan eerder beloofde steun vrij voor de zwakke Griekse banken.

Grieks parlement stemt in met maatregelen

21:37 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.