zondag, 15 november 2015

DIJSSELBLOEM OPTIMISTISCH OVER VOORTGANG GRIEKENLAND

DIJSSELBLOEM OPTIMISTISCH OVER VOORTGANG GRIEKENLAND

De Griekse regering heeft vooruitgang geboekt bij de implementatie van maatregelen die nodig zijn om aanspraak te kunnen maken op verdere financiële steun.   Dat stelde eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zondag.

,,Er is op veel onderwerpen overeenstemming bereikt”, aldus de minister van Financiën.  Ambtenaren van de eurolanden zullen dinsdag trachten vast te stellen of de vooruitgang voldoende is om nieuwe leningen te kunnen verstrekken.

Begin vorige week bleek dat Griekenland nog niet aan de eisen voor verdere steun voldeed.  Onder meer door de verkiezingen in het land is er vertraging opgelopen bij de invoering van de maatregelen die met de andere eurolanden werden afgesproken.

In de zomer werd Griekenland het met de eurolanden eens over een derde leningenprogramma van circa 86 miljard € voor de komende 3 jaar.   Een eerste deel van 26 miljard € werd vrijgegeven: 13 miljard € werd direct overgemaakt en 10 miljard € staat op een aparte rekening voor de eventuele versterking van de bankensector.

Πρόοδο διαπιστώνει ο Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη το EuroWorking Group

 

18:33 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.