zondag, 08 november 2015

GRIEK WINT MARATHON VAN ATHENE

GRIEK WINT MARATHON VAN ATHENE

In Athene heeft de Griek Christoforos Merroussis de 33ste Athens Athentic Marathon gewonnen, de enige echte Marathon, die van het stadje Marathon naar Athene leidt, de tocht die de Atheense soldaat Pheidippides volgens de legende 2500 jaar geleden aflegde om te melden dat de Grieken de Perzen verslagen hadden.

Op deze zonnige zondag was de 33-jarige Merroussis de eerste Griek in  15 jaar die deze wedstrijd in eigen land kon winnen.  Hij liep na iets meer dan 42 km over de eindmeet in het Panathinaiko stadion en klokte af op 2 uur, 21 minuten en 22 seconden.  Bij de vrouwen won de Japanse Minori Hayakari in 2:52:06.  

De belangrijkste boodschap van de organisatoren was dat alle deelnemers winnaars zijn.  In totaal namen zo’n 43.000 atleten uit de hele wereld deel aan de Marathon en de kortere afstanden.  Onder hen waren ook kinderen in kinderwagens, hele families en veteranen. 

Het evenement stond dit jaar in het teken van de viering van de 70ste verjaardag van de oprichting van de Verenigde Naties en de organisatoren steunden ook caritatieve en sociale doelen die zich met de vluchtelingenproblematiek bezighouden.

Er kwamen ook 51 Belgische deelnemers aan de start.

33_Marathon_Athens

17:42 Gepost door Yamas in Actualiteit, sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.