donderdag, 05 november 2015

OPNIEUW 2 KINDEREN VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST

 

OPNIEUW 2 KINDEREN VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST

Bij het Griekse eiland Kos zijn woensdagnacht 2 kinderen verdronken, terwijl op Lesbos tegen zulke drama’s betoogd werd in de rand van een bezoek van de Griekse premier Alexis Tsipras en de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz.  De Verenigde Naties verwachten dat de komende 4 maanden nog eens 600.000 migranten vanuit Turkije zullen toestromen.

De 2 kinderen verdronken toen de boot waarmee hun gezin vanuit Turkije vertrokken was, schipbreuk leed op de Egeïsche Zee, zei de havenpolitie.  14 mensen overleefden.

Op het eiland Lesbos, waar veel migranten aankomen, protesteerden betogers donderdagmorgen tegen het Europese vluchtelingenbeleid.  Ze riepen op tot een koerswijziging om een veilige toegang te garanderen aan de mensen die naar Europa migreren.

De Verenigde Naties hebben het aantal migranten dat in Europa toestroomt, donderdag naar boven herzien en verwachten dat in 4 maanden tijd nog eens 600.000 mensen vanuit Turkije zullen aankomen, terwijl dit jaar in totaal al ruim 752.000 migranten en vluchtelingen in Europa gearriveerd zijn.  Tot dusver voorzagen de VN dat in heel 2015 700.000 mensen hun toevlucht zouden zoeken tot Europa.

“Tussen november 2015 en februari 2016 kunnen gemiddeld 5.000 mensen per dag vanuit Turkije arriveren, wat tot een totaal van 600.000 kan leiden in Kroatië, Griekenland, Servië en Slovenië en de vroegere Joegoslavische republiek Macedonië”, zegt HCR, het vluchtelingencommissariaat van de VN, in een rapport over de financiële noden voor deze winter in Europa.

KOS.jpg

 

19:36 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.