maandag, 02 november 2015

KRETENZISCH JONGETJE OP DE BARRICADEN VOOR TERUGKEER PARTHENONFRIEZEN UIT BRITISH MUSEUM

KRETENZISCH JONGETJE OP DE BARRICADEN VOOR TERUGKEER PARTHENONFRIEZEN UIT BRITISH MUSEUM

Dimitris Mpalis, een leerling van de 52ste stedelijke basisschool in Heraklion maakte onlangs een reis naar Londen met zijn familie.  Tijdens die reis bezochten ze heel wat toeristische attracties en zo belandden ze ook in het British Museum.  

Daar verraste de jongen iedereen, zijn familie incluis, door in één van de drukste museumzalen, die met de zogenaamde Parthenon Marbles (of de Parthenonfriezen) een Griekse vlag uit zijn broekzak te halen met daarop in stift geschreven de tekst 'Give them back now' en deze voor zich te houden.  Hij vroeg daarbij luidop om de friezen aan Griekenland terug te geven.  Zelfs zijn ouders wisten niet dat Dimitris dit van plan was.  Dat weerhield de vader er echter niet van om het gloriemoment van zijn zoon met zijn smartphone vast te leggen.  Op dat moment was toevallig ook een cameraploeg van de Chinese tv aan het filmen.  Daarna liet de jongen zich nog fotograferen voor heel wat van de bekende Griekse beelden.

Ondertussen is hij in zijn thuisland een held in de campagne voor het terugeisen van de Parthenonfriezen en wordt hij in tal van tv-shows opgevoerd.


19:03 Gepost door Yamas in Actualiteit, Cultuur, Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.