donderdag, 29 oktober 2015

WEER DUITSER BONDSCOACH VAN GRIEKENLAND

WEER DUITSER BONDSCOACH VAN GRIEKENLAND

Griekenland heeft precies een haat/liefdeverhouding met Duitsland.  Een coach voor de nationale voetbalploeg gingen ze het opnieuw in de Germaanse regionen zoeken.  Heimwee naar de succesvolle periode van Otto Rehhagel, die Griekenland in 2004 naar de Europese titel leidde, deed de Griekse voetbalbond bij de de 50-jarige Michael Skibbe belanden.  Hij mag nu proberen om de Grieken op het WK van 2018 in Rusland te krijgen.

Skibbe werd vandaag officieel aangesteld als nieuwe bondscoach.  Hij ondertekende een contract tot het WK van 2018.  Als Skibbe erin slaagt het team naar Rusland te loodsen, wordt zijn contract automatisch verlengd.

Griekenland heeft er een rampzalige voorronde op het EK 2016 opzitten.  Ze verloren onder meer 2 keer van de nietige Faeröer Eilanden en eindigden laatste in groep F.

Michael Skibbe krijgt de touwtjes nu in handen.  Hij heeft zijn sporen verdiend bij verschillende ploegen in de Bundesliga, waaronder Dortmund, en was recentelijk aan de slag bij het Turkse Eskisehirspor en het Zwitserse Grashoppers Zürich.

Griekenland zocht een nieuwe bondcoach nadat de Uruguayaan Sergio Markarian in juli opgestapt was.  Die had op zijn beurt in februari de Italiaan Claudio Ranieri opgevolgd.

17:45 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.