woensdag, 28 oktober 2015

2 KINDEREN KOMEN OM IN VLUCHTELINGENBOOT

2 KINDEREN KOMEN OM IN VLUCHTELINGENBOOT

Voor het Griekse eiland Lesbos zijn opnieuw twee kinderen om het leven gekomen.  Ze kwamen woensdagavond aan op het noordelijke deel van het eiland, aan boord van een boot met 40 migranten.  De kustwacht ontdekte de bewusteloze kinderen in de boot, maar alle pogingen om hen te reanimeren mislukten. Dat meldde de openbare omroep.

Verder zuidelijk kapseisden twee vluchtelingenboten in de stormwind voor de eilanden Samos en Agathonisi.  6 mensen worden vermist, onder hen ook 3 kinderen.  De kustwacht had in de late namiddag nog geen spoor van de drenkelingen gevonden.

De weersomstandigheden in de regio zijn zeer gevaarlijk voor kleine boten. Woensdagmorgen was er windkracht tot zeven Beaufort.  ‘Onder die omstandigheden kan het snel tot ongelukken komen’, zei een officier van de kustwacht.

In Piraeus kwamen woensdagmorgen 3.173 migranten en vluchtelingen aan. Alle door de reporters bevraagde mensen zegden dat ze verder naar Midden-Europa willen reizen.

Griekenland heeft beloofd tegen het einde van het jaar opvangkampen voor 30.000 mensen ter beschikking te stellen, en rond de 20.000 migranten onder te brengen in woningen.  De bevoegde onderminister van Migratie Ioannis Mouzalas wilde woensdag niet kwijt waar die kampen zullen komen. ‘We zoekensamen met de VN-Vluchtelingenorganisatie naar geschikte plaatsen’, zei Mouzalas op televisie.

Aankomst op Lesbos (27 oktober)

19:26 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.