zaterdag, 24 oktober 2015

NIEUW NEDERLANDSTALIG GRIEKS KOOKBOEK

NIEUW NEDERLANDSTALIG GRIEKS KOOKBOEK

Sinds kort is een nieuw Nederlandstalig Grieks kookboek op de markt.  'De Griekse Eilanden - Moderne recepten uit de Griekse keuken' van Rebecca Seal is prachtig vormgegeven in een witte omslag met blauw folie en blauwe kleur op de randen.  

In het fraaie boek deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten die ze heeft opgedaan tijdens haar reizen, met de nadruk op de regionale specialiteiten van Griekenland.  

Geniet van knapperige inktvis, sappig langzaam gegaard lamsvlees of een verzameling traditionele dipsauzen - pittige kaasdip, taramasalata, tzatziki en meer - perfect om op te scheppen met zelfgemaakt platbrood.  Voor wie van zoet houdt, zijn Rebecca's baklavarolletjes met walnoten onweerstaanbaar en perfect bij een kop sterke, zwarte koffie.  De foto's van Steven Joyce vullen de heerlijke recepten in het boek aan, en tonen de magie en aantrekkingskracht van deze schitterende eilanden.

Rebecca Seal is een Britse journaliste, TV presentatrice en schrijfster, gespecialiseerd is in schrijven over eten, drinken, lifestyle en human interest.  Haar werk is te lezen in the Financial Times, Evening Standard, Guardian, Sunday Times, Times, Sunday Telegraph, Observer, Olive, Glamour, Red, Grazia and Psychologies in the UK, as well as the Globe and Mail en The Australian.  Ze werkt ook als voeding- en drankstylists en ze heeft in die hoedanigheid recepten ontwikkeld voor merken als DeLonghi, PG Tips, Diageo en Brancott Estate wines.  Voor het boek maakte ze verschillende researchreizen naar diverse Griekse eilanden (Kreta, Rhodos, Santorini, Milos, Kos, Mykonos), waar ze bij specialisten ten rade ging en zich grondig liet informeren over de kookkunsten.

De Nederlandstalige versie is uitgegeven bij Karakter Uitgevers en te koop in de meeste boekhandels en ook online.  Het telt 255 bladzijden en de richtprijs is 24,99 €.

Titel: De Griekse eilanden - Moderne recepten uit de Griekse keuken
Originele titel: The Islands of Greece: Recipes from Across the Greek Seas
Auteur: Rebecca Seal
Verschenen: 2015
Genre: culinair
ISBN: 9789056725396

de griekse eilanden.jpg

De commentaren zijn gesloten.