zondag, 18 oktober 2015

OPNIEUW VLUCHTELINGEN VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST

OPNIEUW VLUCHTELINGEN VERDRONKEN VOOR GRIEKSE KUST

Het houdt niet op.  In de Egeïsche Zee zijn in het weekeinde minstens 21 bootvluchtelingen om het leven gekomen.  Voor het Griekse eiland Farmakonisi verdronk vandaag een klein kind.  Volgens haar ouders was het kind uit de met meer dan 100 mensen geladen boot tijdens de overvaart vanuit Turkije naar Griekenland in het water gevallen en verdronken.

De kustwacht deelde vandaag verder mee dat voor het eilandje Megisti 4 mensen, waaronder een kind, zijn verdronken.  Een man wordt nog vermist.  Toeristen slaagden erin 11 mensen uit zee te redden.  Ze zeilden met hun boot op het ogenblik van het ongeluk voorbij Megisti. 

Na het kapseizen van een vluchtelingenboot in de omgeving van het eiland Kalymnos waren gisteren al 4 mensen verdronken, onder hen 3 kinderen.  3 vluchtelingen worden nog vermist.  13 mensen werden uit het water gehaald.  "We hebben de reddingsoperatie vandaag afgebroken", zei een officier van de kustwacht. 

Meer noordelijk zijn volgens eensluidende Griekse en Turkse mediaberichten gisteren 12 migranten omgekomen in een poging om vanuit de Turkse havenstad Ayvalik op het Griekse eiland Lesbos te geraken.  Het ongeval gebeurde voor de Turkse kust.  Meer bijzonderheden zijn niet bekend. 

In de regio waaide in het weekend een krachtige wind tot 6 Beaufort.  De Egeïsche Zee is een van de routes waarover de vluchtelingen naar Europa komen.  Sinds het begin van het jaar zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meer dan 473.000 mensen naar Griekenland gekomen.  De meesten onder hen reizen via de Balkanroute verder naar West- en Noord-Europa.

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Αιγαίο, 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά

15:50 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.