zondag, 18 oktober 2015

BELGISCHE GRIEKEN ZIJN BESTE DJ'S TER WERELD

BELGISCHE GRIEKEN ZIJN BESTE DJ'S TER WERELD

Dimitri Vegas en Like Mike zijn de beste dj's ter wereld.  Op het Amsterdam Dance Event kregen ze vrijdagavond te horen dat ze op de eerste plaats zijn beland in de DJ Mag top 100.  Een hele eer voor de broers, die zo wereldsterren als Hardwell, Armin Van Buuren en David Guetta achter zich laten.

Dimitri Thivaios (33) en zijn broer Michael (29) zijn, zoals hun achternaam doet vermoeden, van Griekse afkomst, maar geboren en getogen in Willebroek.  Ze waren 5 jaar geleden nog 2 doorsnee Vlaamse broers.  Dimitri woonde ondertussen o.a. een tijdje in Griekenland (Chalkidiki en op Zakynthos).  

De broertjes draaiden samen plaatjes en werden ontdekt door de organisatoren van dancefestival Tomorrowland, dat toen al aan een enorme opgang bezig was.  Ze groeiden in de daaropvolgende jaren uit tot de 'mascottes' en de resident-dj's van wat het populairste festival ter wereld zou gaan worden.

In 2011 doken ze voor het eerst op in de internationale dj-ranglijst van het gerenommeerde magazine DJ Mag: de DJ Mag Top 100.  In 4 jaar tijd klommen ze op van plaats 79 tot de tweede in 2014 en dit jaar zelfs de allereerste plaats.  'Dit zijn zowat de Oscars van de dj-wereld', omschrijft Armin Van Buuren die lijst. En als oud-winnaar kan de Nederlander het wel weten.

Dimitri Vegas & Like Mike kwamen op de eerste plaats terecht dankzij hun indrukwekkende schare fans in binnen- en buitenland, die massaal op de broers stemden.  Ze zijn hen dan ook eeuwig dankbaar.  'Sinds dag één hebben we al onze tijd en energie in onze muziek en shows gestopt voor onze fans’, reageren Dimitri Vegas & Like Mike.  ‘Daarom is het gewoon een enorme eer dat we deze award eigenlijk van hen hebben gekregen.  We love you, guys!’

Naast die van de fans is het natuurlijk vooral de verdienste van Dimitri Vegas & Like Mike zelf dat ze op die eerste plaats prijken.  Ze vliegen de hele wereld rond om er te gaan draaien.  Hun handelsmerk?  Bij iedereen bekende meezingers uit alle genres die daarna uitmonden in een van hun uiterst meebrulbare EDM-nummers.  De lijst met hits die ze de voorbije maanden en jaren bij elkaar kregen, is lang en indrukwekkend.

Het is niet alleen de eerste keer dat Belgische deejays de eerste prijs wegkapen in de DJ Mag Top 100.  Nooit eerder stond een dj uit ons land in de top-30 van die prestigieuze lijst.

Bovendien blijven de broers ambitieus. 'We gaan samenwerken met Stromae, maar nu gaan we naar Hollywood om te experimenteren met filmmuziek', klinkt het.

Afbeeldingsresultaat voor Ντιμιτρί Τιβαίος

De commentaren zijn gesloten.