zondag, 11 oktober 2015

GRIEKSE RECHTS-EXTREMISTEN SABOTEREN VLUCHTELINGENBOTEN

GRIEKSE RECHTS-EXTREMISTEN SABOTEREN VLUCHTELINGENBOTEN

Een Griekse groep rechts-extremisten heeft gisteren 4 overvolle boten met vluchtelingen aangevallen voor de kust van het Griekse eiland Lesbos.

5 vermomde mannen sloopten de buitenboordmotoren van het vluchtelingenconvooi en gingen er daarna vandoor op hun speedboot.  De boten dobberden daarna urenlang stuurloos in het water tussen Lesbos en de Turkse kust.  Alle vluchtelingen bleven ongedeerd, schrijft Der Spiegel.

Vissers en andere barmhartige samaritanen schoten de motorloze bootjes te hulp.  Met sleeptouwen werden de boten naar hun veilige haven getrokken.  De afgelopen maanden kwamen er op de Griekse eilanden in de Egeïsche zee meer dan 400.000 vluchtelingen aan land.  Een dezer dagen zal er een vluchtelingenregistratie-hotspot worden opgezet voor de hoofdzakelijk Syrische en Afghaanse vluchtelingen.

In Duitsland maakt men zich grote zorgen over de toegenomen radicalisering.  Er zijn inmiddels meer dan 500 aanvallen op asielzoekerscentra geregisteerd.  De vluchtelingensplijtzwam zorgt voor steeds grotere spanningen tussen linkse- en rechtse groeperingen.  Daarnaast zijn er in Duitsland tot nu toe 70 vluchtelingen ontmaskerd als aan IS-gelieerde vredesreligieuzen.

Flüchtlingsboot vor Lesbos: Ein Registrierungszentrum öffnet in Kürze

18:39 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.