dinsdag, 06 oktober 2015

TSIPRAS BELOOFT SNELLE HERVORMINGEN

TSIPRAS BELOOFT SNELLE HERVORMINGEN

De recent herkozen Griekse premier Alexis Tsipras belooft vaart te maken met de hervormingen die zijn afgesproken met de internationale schuldeisers van Griekenland.

Dat heeft hij vandaag gezegd in het Griekse parlement, bericht het ANP.  Tsipras verklaarde dat dit "de enige weg" is voor het land om uit de economische crisis te komen.  Griekenland heeft van de schuldeisers in totaal 86 miljard € aan extra noodsteun toegezegd gekregen.

Volgens Tsipras moet Griekenland zijn geloofwaardigheid terugwinnen.  "De weg zal niet makkelijk zijn en we moeten op onze tanden bijten", zei hij en hamerde opnieuw op een schuldenverlichting voor zijn land, onder meer via langere looptijden en lagere rentes.  Dat zou een essentiële voorwaarde zijn om weer te kunnen groeien en toegang te krijgen tot de financiële markten, aldus Tsipras.

Eerder op de dag werden de ministers van Financiën van de eurozone het eens over een lijst met maatregelen die Griekenland moet doorvoeren voordat meer geld wordt overgemaakt.  2 weken geleden won Tsipras met zijn partij Syriza de verkiezingen in Griekenland.

tsipras.jpg

17:59 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.