zaterdag, 19 september 2015

TSIPRAS HEEFT ER VERTROUWEN IN

TSIPRAS HEEFT ER VERTROUWEN IN

In een toespraak op het plein voor het parlement in Athene heeft de Griekse ex-premier Tsipras zijn vertrouwen in een verkiezingsoverwinning uitgesproken.  "Sommige mensen denken dat ze makkelijk van ons afkomen. Ze vergissen zich."

Tsipras sprak zijn toespraak uit bij de laatste campagnemeeting voor de verkiezingen zondag.   Samen met de Spaanse, Britse en Portugese linkse partijen wil hij met zijn partij Syriza vechten voor meer solidariteit in Europa, zei Tsipras. 

De opiniepeilers voorspellen dat het spannend zal worden tussen Nea Dimokratia (ND) en Syriza.  In de laatste peilingen ligt Syriza ietsjes voor op de conservatieve ND.   Naar verluidt zijn zo'n 10 % van de kiezers nog onbeslist, waaronder veel jongeren.  Die stemden in januari nog massaal op Syriza, maar er klinken signalen door dat ze zwaar teleurgesteld zijn. 

Nea Dimokratia wil graag samenwerken met Syriza en andere partijen om een grote coalitie te vormen. Dat moet zorgen voor een stabiele regering die de met Europa gesloten akkoorden uit moet voeren. 

Voor Syriza lijkt het vormen van een coalitie ingewikkelder.  Tsipras heeft samenwerking met de oude partijen tot nu toe uitgesloten.  Het lijkt er evenwel op dat hij niet zo veel stemmen zal halen als in januari en dan wordt het sowieso moeilijk voor hem om een stabiele coalitie te vormen.

Tsipras heeft mensen opgeroepen om massaal op hem te stemmen. Hij zegt dat hij heeft gevochten in Europa, iets wat de andere partijen volgens hem niet hebben gedaan.


10:13 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.