dinsdag, 15 september 2015

GEEN HAPPY END VOOR GRIEKSE HONDJES

GEEN HAPPY END VOOR GRIEKSE HONDJES

De adoptie van de hondjes die de JIN-scouts half juli aantroffen en afstonden aan de Stichting Laconias in Griekenland gaat niet door. ‘Onlangs kreeg de leiding een mail dat ze waren overleden’, zegt een moeder van de scoutsleden.

Een groep scoutsleden van Sint-Joris Knokke trok in juli voor een buitenlands kamp naar Griekenland.  Tijdens hun trektocht door de bergen Kalavryta op de Peloponnesos troffen ze een nest pasgeboren hondjes aan.

‘De scouts hebben ze 5 dagen meegenomen tijdens hun trektocht.  Zowel tijdens de dag als de nacht hebben de hondjes melk gekregen met de papfles zodat ze de tocht zouden overleven.  Ze kwamen speciaal van het strand terug om ze eten te geven. Binnen de groep ontstond al vlug het idee om de hondjes te adopteren’, vertelt een moeder van twee scoutsjongeren die mee naar Griekenland gingen.

Omdat de puppy's niet zomaar kunnen worden overgebracht, moesten de scouts ze achterlaten.  ‘Om de hondjes over te brengen, moesten ze minstens 15 weken oud zijn, onderzocht worden door een dierenarts en beschikken over de nodige inentingen’, zegt de moeder.  ‘Met spijt in het hart hebben ze de hondjes moeten achterlaten bij de Stichting Laconias, die zorgt voor verwaarloosde honden en ook toekijkt dat ze medische verzorging krijgen.  Daar kregen ze ook te horen dat de overlevingskansen van de hondjes klein waren omdat hun ogen nog niet open waren.’

Vol verwachtingen keerden de scouts terug naar ons land.  ‘Dat de hondjes het zouden overleven, zou geen probleem vormen omdat ze werden gevoed door een moederhond’, klinkt het.  ‘Het was maar een kwestie van weken dat we de hondjes zouden kunnen adopteren.  Als het aan leidster Marie Lootens zou liggen, dan nam ze al na enkele weken het vliegtuig om de hondjes over te brengen.’  Maar zo draaide het uiteindelijk niet uit. De scouts kregen een mail dat de hondjes waren overleden.  ‘Een mail maakte een einde aan de droom om de hondjes te adopteren.  De scouts reageerden zeer ontgoocheld.  Ze informeerden naar de doodsoorzaak, maar daar kregen we geen antwoord op.   Het is geen happy end geworden voor de scouts.’

Geen ‘happy end’ voor scouts die Griekse hondjes wilden adopteren

 

De commentaren zijn gesloten.