zaterdag, 12 september 2015

"DE UITVERKOOP VAN GRIEKENLAND" OP NPO2

"DE UITVERKOOP VAN GRIEKENLAND" OP NPO2

Griekenland wordt ontmanteld en verkoopt staatseigendommen. Welke kapers zijn er op de kust en hoe verandert de uitverkoop het land? Zondagavond belicht het VPRO-programma 'Tegenlicht' 3 opties op NPO2.

Nu een Grexit lijkt te zijn afgewend en de strengste bezuinigingsmaatregelen ooit zijn afgekondigd, komt Griekenland in een nieuwe fase.  De welvaartsstaat wordt verder ontmanteld en alle staatseigendommen worden gewogen en verkocht.  Welke kapers zijn er op de kust en hoe zal de Griekse uitverkoop het land veranderen?

Ruim een half jaar na hun aantreden moeten de nieuwe politieke leiders van Griekenland schoorvoetend toegeven dat zij hun strijd met de Europese schuldeisers hebben verloren, heeft Tsipras de handdoek in de ring gegooid en komen er nieuwe verkiezingen.  Andere ideeën krijgen meer gewicht.  Maar wat zijn die?  Kunnen de Grieken het heft in eigen handen nemen of komt de hulp toch van buiten?  Op dit kruispunt van ontwikkelingen belicht VPRO 'Tegenlicht' 3 opties voor Griekenland.

Tegenlicht: Uitverkoop van Griekenland, zondag 13 september, 21.05 uur, VPRO, NPO 2

De commentaren zijn gesloten.