vrijdag, 11 september 2015

SYRIZA LOOPT UIT IN GRIEKSE PEILINGEN

SYRIZA LOOPT UIT IN GRIEKSE PEILINGEN

De radicaallinkse Griekse politieke partij Syriza van oud-premier Alexis Tsipras haalt in een peilingen vijf procent meer stemmen dan de op dit moment een na grootste partij Nieuwe Democratie.  Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde peiling van de Griekse krant  Efimerida ton Syndakton.

Volgens de krant krijgt Syriza op dit moment 28,5 % van de stemmen, terwijl het conservatieve Nea Dimokratia het met 23,5 % moet doen.  Beide partijen scoren daarmee hoger dan in een vorige poll.  Toen kwamen Syriza en Nea Dimokratia uit op respectievelijk 23 en 19,5 % van de stemmen.

Op 20 september zijn er vervroegde verkiezingen in Griekenland.  Tsipras besloot in augustus af te treden om opnieuw als leider van Syriza de verkiezingen in te gaan.  De oud-premier staat binnen zijn partij onder druk vanwege het gesloten akkoord over een nieuw noodpakket met de andere eurolanden.  Griekenland moet flinke bezuinigingen en hervormingen doorvoeren van de geldschieter.  Syriza won de vorige verkiezingen juist door zich te verzetten tegen deze strenge eisen.   

Als Syriza net zoals in januari van dit jaar als grootste uit de bus komt, kan Tsipras zijn partij opnieuw vormgeven en de opstandige linkervleugel buitenspel zetten.

Το πρωτοσέλιδο της 11ης Σεπτεμβρίου

19:02 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.