vrijdag, 11 september 2015

BELGISCH NATIONAAL BASKETBALTEAM TEGEN GRIEKENLAND IN EUROPEES KAMPIOENSCHAP

BELGISCH NATIONAAL BASKETBALTEAM TEGEN GRIEKENLAND IN EUROPEES KAMPIOENSCHAP

Zaterdag speelt de nationale ploeg de 1/8 finales van het Europees kampioenschap basketbal. Tegenstander in de Franse stad Rijsel is Griekenland, een outsider voor de titel.  De Grieken hebben de eerste ronde afgesloten als nummer 1 in poule C. Tot nu toe wonnen ze elke wedstrijd op het Europees kampioenschap.  Gisteren nog schakelden ze Nederland uit met 68-65

De Belgen eindigen na 3 zeges en 2 nederlagen op de vierde plaats in groep D.  Ze tellen evenveel punten als Letland en Tsjechië, maar verloren net van die landen.

Zaterdag nemen de Belgian Lions het in Rijsel op tegen Griekenland in de 1/8  finales.  Een maand geleden stonden België en Griekenland al tegenover mekaar in de voorbereiding.  De Belgian Lions stuntten in de Lotto Arena.  Voor het eerst sinds 1984 konden ze nog eens van tweevoudig Europees kampioen Griekenland winnen.  De oefeninterland eindigde op 64-59. 

Voor Matt Lojeski wordt het een speciale wedstrijd. De 30-jarige Belgian Lion speelt voor de Griekse topclub Olympiakos.  "Ik ken meerdere spelers", vertelt de genaturaliseerde Amerikaan. "We klopten ze in de voorbereiding, maar dat was louter een oefenmatch."  "We spelen in Rijsel, dicht bij de Belgische grens. Daar kunnen rekenen op de steun van onze supporters."

Griekenland kloppen wordt wel heel lastig. Maar de Belgen behoren tot de top 16 van Europa. Dat is hun plaats en je moet een beetje geluk hebben om door te stoten. Met een betere plaats in de groep was een meer haalbare tegenstander mogelijk geweest.

 De Grieken kunnen op een fanatieke aanhang rekenen.

18:52 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.