donderdag, 10 september 2015

TSIPRAS: "HULPPROGRAMMA IS GROTE LAST"

TSIPRAS: "HULPPROGRAMMA IS GROTE LAST"

Enkele dagen voor de Grieken weer naar de stembus trekken om een nieuwe regering te kiezen, hielden de partijvoorzitters vandaag een kopstukkendebat op televisie.  De financiële problemen van het Zuid-Europese land waren natuurlijk gespreksonderwerp nummer één.

De voormalige premier Alexis Tsipras, voorzitter van de linkse partij Syriza, verkondigde dat hij bij een herverkiezing over een herstructurering van de Griekse schuldenberg zal onderhandelen met de schuldeisers.  Bovendien gaf hij toe dat het recente hulpprogramma, waardoor de vorige Griekse regering op de klippen liep, een grote last was.  Er was echter geen andere keuze voor Griekenland, zei Tsipras. 

De partijvoorzitter van de conservatieven Evangelos Meimarakis, smeet Tsipras voor de voeten dat dit zwaar hulpprogramma er kwam omdat de voormalige premier maandenlang verkeerd gehandeld had.  Daarom moesten de Grieken zo'n zware besparingsmaatregelen aanvaarden. 

Panagiotis Lafazanis, voorzitter van de linkse partij LAE, die afgescheurd is van Syriza, houdt dan weer voet bij stuk en wil dat Griekenland uit de eurozone stapt.  De communistische partij KKE trad hem daarin bij. 

In de meest recente peilingen is het een nek-aan-nek race tussen Syriza en de conservatieven.  Toch zal de verkiezingsoverwinnaar op zoek moeten naar coalitiepartners. 

19:30 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.