dinsdag, 08 september 2015

TSIPRAS ZEGT ZICH HOEDANOOK AAN AFSPRAKEN MET SCHULDEISERS TE ZULLEN HOUDEN

TSIPRAS ZEGT ZICH HOEDANOOK AAN AFSPRAKEN MET SCHULDEISERS TE ZULLEN HOUDEN

De Griekse ex-premier Alexis Tsipras zal zich, ongeacht de uitslag van de nieuwe verkiezingen op 20 september, aan de overeenkomst houden die het land sloot met de schuldeisers.  Dat benadrukte hij maandag tijdens een persconferentie.

Daarmee weersprak hij mediaberichten waarin werd gesteld dat hij zou aandringen op nieuwe onderhandelingen. Volgens Tsipras is het belangrijkste doel om de schuldenberg van Griekenland af te bouwen. Het naleven van de uitspraken is daarbij volgens hem ''de enige manier".  Mocht Tsipras na de verkiezingen in de oppositie belanden, dan zou hij naar eigen zeggen ook stemmen voor het naleven van de financieringsovereenkomst.  ''We zullen ons houden aan de afspraken", aldus Tsipras.

Eerder meldde eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem al dat Griekenland alleen op verdere financiële steun hoeft te rekenen als het land zich houdt aan de hervormings- en bezuinigingsafspraken die zijn gemaakt.  Griekenland en zijn geldschieters werden het deze zomer eens over een derde steunprogramma van circa 86 miljard € voor de komende 3  jaar uit het permanente noodfonds ESM. Daags na het vrijgeven van het eerste deel van 26 miljard € kondigde Tsipras zijn ontslag aan.

tsipras10.jpg

18:10 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.