donderdag, 13 augustus 2015

GRIEKENLAND STUURT FERRY NAAR KOS VOOR OPVANG VLUCHTELINGEN

GRIEKENLAND STUURT FERRY NAAR KOS VOOR OPVANG VLUCHTELINGEN

Griekenland heeft een passagiersschip naar het eiland Kos gestuurd dat daar moet dienen als opvanglocatie. Aan boord is ruimte voor 2000 tot 2500 vluchtelingen

Op het bij toeristen populaire eiland zijn in de afgelopen maand meer dan 7000 vluchtelingen aangekomen. Het eiland kan de grote hoeveelheid migranten nauwelijks aan.

Velen slapen in de open lucht. Er ontstaan geregeld opstootjes tussen migranten onderling en er zijn confrontaties met de politie. 

De Griekse politie sloot afgelopen nacht meer dan 1.000 vluchtelingen op in een stadion, in een poging de orde op het eiland te herstellen. 

Een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen spreekt er tegenover de Britse krant The Guardian schande van. "We hebben het hier over moeders met kinderen en ouderen.  Ze zitten daar opgesloten, nadat ze lang in de volle zon hebben doorgebracht."

Έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι για τους μετανάστες στην Κω- Στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η στέγαση χιλιάδων για 15 ημέρες Οι πρώτοι 1100 μετανάστες έφθασαν στον Πειραιά

18:04 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.