zondag, 26 juli 2015

BELGIË LOOT GRIEKENLAND EN CYPRUS IN VOORRONDE WK

BELGIË LOOT GRIEKENLAND EN CYPRUS IN VOORRONDE WK

In de Russische stad Sint-Petersburg is gisteren geloot voor de voorrondes van het WK voetbal 2018 in Rusland en er zal veel Grieks gesproken worden de komende jaren.  De Rode Duivels belanden nl. in de Groep H met Griekenland, Cyprus, Bosnië-Herzegovina en Estland.  Een haalbare kaart voor de Belgen wordt gezegd, want ze lootten uit 3 potten het laagst gerangschikte land.  De voorrondes starten in september 2016.  Het speelschema wordt vandaag al bekendgemaakt.  Anders dan voor een EK-kwalificatie zijn nu enkel de 9 groepswinnaars rechtstreeks geplaatst.  De 8 beste tweedes spelen nadien barrages om alsnog een ticket in de wacht te slepen.

Dit keer treffen Vincent Kompany en co weer enkele oude bekenden. Samen met Cyprus en Bosnië-Herzegovina strijden de Rode Duivels nog voor een plekje op het EK voetbal in Frankrijk volgende zomer.  In de thuiswedstrijd tegen Cyprus haalde België het alvast met 5-0.  De Cyprioten, de nummer 85 op de FIFA-ranking, staan in de EK-kwalificatiegroep met 9 punten een plaats boven Bosnië, maar in principe kunnen ze België geen strobreed in de weg leggen.

Met Griekenland kwam de nummer 44 op de FIFA-ranking uit de bus.  Na een succesvol WK in Brazilië verkeert het land in een sportieve malaise.  In de EK-kwalificaties moeten ze in groep F met amper 2 punten vrede nemen met de laatste plaats in de groep en is de kwalificatie voor het EK een utopie geworden.  Zelfs tegen voetbaldwerg Faëroër liepen ze 2 keer tegen een nederlaag aan.   De laatste keer dat Griekenland tegen België speelde dateert van 2012.  Toen werd het 1-1.

09:27 Gepost door Yamas in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.