vrijdag, 24 juli 2015

NEDERLANDERS GAAN OPNIEUW NAAR GRIEKENLAND

NEDERLANDERS GAAN OPNIEUW NAAR GRIEKENLAND

Het is er zonnig, betaalbaar en het barst van de cultuur.  Toch ging het aantal boekingen vanuit Nederland naar Griekenland in juni finaal onderuit, maar daar lijkt nu weer verandering in te komen.  Nederlandse vakantiegangers boekten vorige week zo'n 40 % meer Griekse vakanties dan de week ervoor, meldt de Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR.

De lange rijen voor de bankautomaten en onheilspellende berichtgeving over een faillissement brachten het animo voor een vakantie naar Griekenland vorige maand in een 'vrije val', aldus ANVR.  Maar het uitblijven van een Grexit, dankzij het akkoord dat vorige week gesloten werd met de geldschieters, krikte het vertrouwen van vakantiegangers weer op.  Kort daarna werden weer volop reisjes geboekt naar het economisch geplaagde land aan de Middellandse Zee, dat de inkomsten uit toerisme nu juist goed kan gebruiken.

Volgens Travelscan, een onderzoek onder ruim 1350 reisorganisaties, staat Griekenland weer helemaal terug op de kaart als populaire vakantiebestemming.  Tot eind mei had het land al niet te klagen over het aantal Nederlandse toeristen die een reis boekten bij een ANVR-organisatie.  "Het aantal vluchten naar Griekenland is nog altijd 4 % hoger dan vorig jaar", zegt woordvoerster Mirjam Dresmé van ANVR.
Tot een paar weken geleden lag dat zelfs 12 % hoger, maar in juni kelderde het aantal boekingen omlaag.  "Reizigers willen een fijn gevoel hebben en de berichtgeving in de media was niet positief", verklaart Daisy Mijnals van Corendon die daling.  "We hebben geen omboekingen of annuleringen gehad.  Maar mensen die nog geen reis aangeschaft hadden, kozen voor Turkije, Spanje of Macedonië."

Ook touroperator Tui ziet nu een sterke toename van het aantal Griekenlandboekingen.  "Dat lijkt te komen door het goede nieuws over het mogelijke akkoord", zegt Petra Tuinebreijer van Tui.  Volgens haar is een vakantie in Griekenland geen probleem.  "De situatie is stabiel en geld komt uit de muur."

media_xl_3183723.jpg

21:26 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, Reisinfo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.