donderdag, 23 juli 2015

GRIEKSE EILANDJES WORDEN OPGEKOCHT DOOR BEROEMDHEDEN

GRIEKSE EILANDJES WORDEN OPGEKOCHT DOOR BEROEMDHEDEN

Nu Griekenland in de etalage staat, hebben heel wat sterren hun slag kunnen slaan.  Zo kochten onder anderen superbelegger Warren Buffet en Hollywood-acteur Johnny Depp een Grieks eiland.

Sinds er een akkoord is tussen Griekenland en Europa, heeft de Griekse regering een aantal eilanden te koop gesteld.   Momenteel is zo’n 10% van alle Griekse eilanden al in privébezit, maar er staat er ook een heel aantal te koop nadat vorig jaar een belasting op het bezit ervan werd ingevoerd.  Die was voor veel eigenaars onbetaalbaar, waardoor er voor hen niets anders op zat dan de eilanden van de hand te doen.

Voor een prikje konden geïnteresseerden een eigen eiland kopen.   Volgens het Financieele Dagblad deed Buffet een bijzonder koopje.  Voor slechts 15 miljoen € tikte hij het prachtige eiland Sint Thomas op de kop en zou hij er een vakantieparadijs van willen maken.

Ook Johnny Depp zag zo’n investering wel zitten en schafte zich vorige week voor 4,5 miljoen € het eiland Stroggilo aan.

Stroggilo en Sint Thomas zijn nu dus van de markt, maar er zijn nog een hele hoop andere eilanden te koop in de Middellandse Zee.

Het eiland Strogillo

23:11 Gepost door Yamas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.