dinsdag, 21 juli 2015

UIT ETEN DUURDER IN GRIEKENLAND

UIT ETEN DUURDER IN GRIEKENLAND

Lekker op vakantie naar Griekenland?  Uit eten gaan wordt van het ene op het andere moment een stuk duurder.

Veel producten in Griekenland vallen vandaag onder druk van Europa onder een hoger btw-tarief.  Voor restaurants gaat het btw-tarief van 6,5 % naar 23 %.  Souvlaki, gyros en tzatziki worden een stuk duurder.  Dat betekent dat even gezellig wat eten in die leuke taverna 15,5 % duurder zal worden.  Tenminste, als de btw-verhoging helemaal wordt doorberekend en dat zal helemaal niet overal zo zijn.

Een restauranthouder kan natuurlijk ook genoegen nemen met een lagere winstmarge en slechts een deel van de btw-verhoging doorgeven aan klanten en een deel voor zijn eigen rekening nemen.

Thuis eten dan maar?  Dat is ongetwijfeld goedkoper, maar ook daar krijgen toeristen te maken met de btw-verhoging.  Voor veel producten, bijvoorbeeld vlees, gold een tarief van 13 % btw, maar dat gaat ook naar 23 %. Dat komt neer op een verhoging van bijna 9 %.

Vrijdag kregen gasten in sommige hotels al een brief onder de deur dat als gevolg van de btw-verhoging het ontbijt duurder werd. Toeristen moesten dan ook bijbetalen voor hun ontbijt.

DSC01856.JPG

Restaurant zullen ongetwijfeld minder klanten trekken en dat zal de economie ook weer geen deugd doen (eigen foto)

21:15 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, Reisinfo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.