donderdag, 09 juli 2015

TROJKA WIL NIET GRIEKENLAND REDDEN, MAAR HET KAPITAAL VAN DE MULTINATIONALS VOLGENS CROMBEZ

TROJKA WIL NIET GRIEKENLAND REDDEN, MAAR HET KAPITAAL VAN DE MULTINATIONALS VOLGENS CROMBEZ

Volgens sp.a-voorzitter John Crombez heeft de trojka een geheime agenda: de Europese instellingen zouden er niet op uit zijn om Griekenland te redden, maar wel het kapitaal van hun multinationals.  Europa verwijt de Griekse regering geen hervormingen te willen doorvoeren, maar tegelijk werd volgens Crombez jarenlang een Griekse wet die belastingontwijking van multinationals aanpakt, door de Europese onderhandelaars tegengehouden.  Dat schrijft De Standaard.

Crombez verwijst daarbij naar een wet die reeds in maart in Griekenland werd gestemd om postbussenvennootschappen aan te pakken.  Daarbij zou de bronheffing op transacties via dergelijke vennootschappen evenveel gaan bedragen als de vennootschapsbelasting, zijnde 26 %.

Uit onderzoek van een sp.a-studiedienst zou nu echter blijken dat de trojka - onder druk van grote belastingconsultants als KPMG, Ernst & Young, Deloitte en PWC - die wet wil terugdraaien, met als gevolg dat het Griekse kapitaal dat zich aan de Griekse belastingen onttrekt, volgens de trojka niet moet worden belast.

Volgens Crombez zijn de Europese instellingen er dan ook vooral op uit de belastingen op grote multinationals te verhinderen en die op lokale bedrijven te verhogen.  "Op die manier worden de gewone Grieken het grootste slachtoffer", benadrukt hij.

16:34 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.