dinsdag, 07 juli 2015

OBAMA BELT MET TSIPRAS

OBAMA BELT MET TSIPRAS

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft dinsdag tijdens een telefoongesprek de Griekse voorstellen gepresenteerd aan de Amerikaanse president Barack Obama, meldt een hooggeplaatste Griekse regeringsfunctionaris.

"Obama sprak zijn hoop uit voor een succesvolle afronding van de onderhandelingen", zei de ambtenaar.

Tsipras, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Francois Hollande en de president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker kwamen dinsdag in Brussel bijeen in aanloop naar de eurozone top later op de dag.

Na een bijeenkomst eerder op de dag van de ministers van financien van de eurozone meldde de Finse minister van financien Alexander Stubb te verwachten dat Athene "binnenkort, misschien wel binnen een paar uur" een nieuw verzoek voor een bailout programma zal indienen.

Daarna zal Athene naar verwachting een lijst van maatregelen voorleggen, die de regering bereid is te nemen in ruil voor meer hulp.  "De ministers van financien van de eurozone zullen dit verzoek voor steun woensdag tijdens een conference call beoordelen", meldde Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem.

"Elk besluit over de vraag of de onderhandelingen formeel worden hervat vraagt om een nieuwe ronde van besprekingen tussen de ministers", aldus Dijsselbloem.

obama-tsipras.jpg

20:20 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Amateurisme. Dat is wat andere politici in Europa de Griekse regering verwijten. Gisteren opnieuw: bij de vergadering van de eurogroep, de ministers van financiën, kwamen de Grieken opdagen zonder nieuw hervormingsvoorstel. "Een misverstand" of een zoveelste vertraging? Men vreest in Europese kringen eerder dat laatste. De dreiging is ondertussen héél duidelijk: zondag volgt de Grexit als de Grieken niet met hervormingsplannen komen.

Gepost door: Zlotowski | woensdag, 08 juli 2015

De commentaren zijn gesloten.