vrijdag, 03 juli 2015

BELGISCHE TOERISTEN LATEN GRIEKENLAND NIET STIKKEN

 

BELGISCHE TOERISTEN LATEN GRIEKENLAND NIET STIKKEN

Griekenland wordt niet gemeden als vakantiebestemming door Belgische toeristen, ondanks oplopende zorgen rond de Griekse schuldencrisis.  Het negatieve reisadvies voor Tunesië na de recente aanslag in Sousse en het herboeken van daar geplande vakanties laat Griekenland ook zijn graantje van die koek meepikken, leert een rondvraag bij touroperators Thomas Cook België en TUI Belgium.

In Nederland is het aantal vakantieboekingen naar Griekenland de laatste weken flink gedaald. Was het marktaandeel van Griekenland tot en met mei nog 10,5 %, dan is dat momenteel gedaald tot 6,5 %.  Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

In ons land is geen sprake van een terugloop voor Griekenland.  "Voor dit seizoen hebben we ingezet op extra capaciteit (bestemmingen, hotels, vluchten) in Griekenland.  Het land doet het goed", stelt Koen van den Bosch, woordvoerder van Thomas Cook België. Het zoekgedrag op de website en in de kantoren ondersteunt dat.

Door het negatieve reisadvies voor Tunesië wordt tot eind augustus niet naar dit Noord-Afrikaanse land gereisd.  "Op dit ogenblik heeft 70 % van de klanten een alternatief herboekt.  Griekenland pikt daar een graantje van mee, naast Spanje, Turkije of Italië", aldus Van den Bosch.

TUI Belgium (Jetair) merkt evenmin iets van minder boekingen.  "Er is dit jaar méér Griekenland geboekt dan vorig jaar op hetzelfde ogenblik.  We zitten op het hoogste niveau in 5 jaar", aldus Hans Vanhaelemeesch, hoofd communicatie TUI Belgium.

DSC03138.JPG

De commentaren zijn gesloten.