zondag, 21 juni 2015

TSIPRAS STELT DEFINITIEVE OPLOSSING VOOR

TSIPRAS STELT DEFINITIEVE OPLOSSING VOOR

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft tijdens enkele telefoongesprekken zijn voorstellen "om tot een akkoord te komen dat voor beide partijen voordelig is" meegedeeld aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat melden zijn diensten in een persbericht.

Volgens het persbericht moet het akkoord "leiden tot een definitieve, en geen voorlopige oplossing" voor het Griekse vraagstuk. Het persbericht vermeldt wel niet of het om nieuwe voorstellen gaat, terwijl het net dat is wat de schuldeisers (IMF, EU en ECB) gevraagd hadden naar aanleiding van de Eurotop morgenavond.

Tsipras vertrekt vanavond naar Brussel. Volgens een Europese bron had hij zaterdag al een onderhoud met Juncker. Minister Efklidis Tsakalotos, die de gesprekken met de schuldeisers coördineert, zal eveneens vanavond naar Brussel vertrekken om de gesprekken van morgen te kunnen voorbereiden.

De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben vrijdag nog uitvoerig overleg gevoerd. De grootste twee lidstaten van de eurogroep presenteren zich als een verenigd front tegen Tsipras. Voor Hollande blijft het echter lastig manoeuvreren nu leden van het Franse parlement, onder wie leden van zijn eigen Socialistische Partij, hebben opgeroepen de "financiële chantage" van de Grieken te beëindigen. Hollande liet zondag, tijdens een bezoek aan de Wereldexpo in Milaan, nog weten dat Frankrijk en Italië willen dat er zo snel mogelijk een akkoord komt.

TSIPRAS 2.jpg

Alexis Tsipras (eigen foto)

16:33 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.