zaterdag, 20 juni 2015

"GRIEKENLAND KOMT MET AANPASSINGEN"

"GRIEKENLAND KOMT MET AANPASSINGEN"

Griekenland zal proberen met aanpassingen te komen op zijn voorstel om uit de schuldencrisis te komen.  Dat heeft de Griekse minister Alekos Flambouraris zaterdag gezegd tegen de Griekse tv-zender Mega.

,,We zullen proberen om ons voorstel aan te vullen, zodat we dichter bij een oplossing komen'', aldus Flambouraris, die geldt als een van de naaste adviseurs van de Griekse premier Alexis Tsipras.

,,We gaan er niet heen met het oude voorstel.  Er wordt aan gewerkt om te zien waar we kunnen samenkomen, zodat we een voor beide partijen gunstige oplossing bereiken'', lichtte hij verder toe.  Flambouraris maakte niet duidelijk aan welke aanpassingen Athene denkt.

Maandag is er in Brussel een ingelaste top van regeringsleiders van de eurolanden over de Griekse kwestie.  Tsipras moet met een voorstel voor hervormingen en bezuinigingen komen dat voldoet aan de eisen van de geldschieters (eurolanden en IMF) in ruil voor verdere financiële steun.  Blijft een deal uit, dan dreigt een faillissement voor Griekenland en een vertrek uit de eurozone.

Flambouraris zei verder ervan overtuigd te zijn dat de Europese Centrale Bank (ECB) de Griekse banken zal blijven voorzien van noodsteun om te voorkomen dat ze omvallen. Door de grote onzekerheid over de economische toekomst van het land halen veel Grieken hun geld van de bank.  In de afgelopen dagen namen Grieken miljarden op van hun bankrekeningen.

Vrijdagavond zou de ECB de Griekse bankensector 1,8 miljard € extra noodsteun hebben verleend.  Volgens Flambouraris beseft de ECB dat het instorten van de Griekse bankensector een domino-effect zal veroorzaken over de grenzen van het land heen naar andere kwetsbare delen van Europa.

Flambouraris staat dicht bij Tsipras

18:54 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.