maandag, 08 juni 2015

OBAMA WIJST OP GEVAREN GREXIT

OBAMA WIJST OP GEVAREN GREXIT

Ook de premiers van Canada en Japan zetten tijdens de eerste dag van de G7-top in een slot bij het Beierse wintersportoord Garmisch-Partenkirchen Europa onder druk een oplossing te vinden voor de crisis.  Obama heeft dit jaar herhaaldelijk gezegd dat Griekenland 'groei nodig heeft in plaats van meer bezuinigingen'.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei na afloop van een gesprek van Obama met kanselier Merkel in slot Elmau dat 'er overeenstemming was dat Griekenland hervormingen nodig heeft'.  De president zei te hopen dat Griekenland 'samen met de partners in Europa die weg kan inslaan zonder grote onzekerheid op de financiële markten te veroorzaken'.  Ook wees hij op het belang van het zo dicht bij het Midden-Oosten gelegen Griekenland voor de NAVO.

Obama is vooral bang dat een Grexit een enorme weerslag zal krijgen op de economie van de Europese landen en daarmee de hele wereldeconomie.

Maar Europese leiders uitten zondag hun frustratie over de gesprekken en het feit dat het met 'onwillige honden slecht hazen vangen is'.  Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie zei nog 'altijd op een Grieks tegenvoorstel te wachten', nadat premier Tsipras het voorstel van Brussel vrijdag als 'absurd' had neergesabeld.

naamloos (2).png

16:39 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.