donderdag, 28 mei 2015

KOS OVERSPOELD DOOR ASIELZOEKERS

KOS OVERSPOELD DOOR ASIELZOEKERS

Toeristen en inwoners op Kos moeten het Griekse eiland delen met asielzoekers.  De afgelopen 2 maanden zijn er zo'n 6.000 bootvluchtelingen geland op het eiland, met een piek van zo'n 1.200 migranten gedurende de laatste 2 dagen.  Er wonen zo'n 33.000 Grieken op Kos.

De vakantie van veel toeristen verandert daardoor in een nachtmerrie, schrijft  The Daily Mail.  Een Britse toeriste vindt het walgelijk, zo zegt ze tegen het Britse tabloid: ,,We komen hier al bijna 10 jaar.  We houden ervan om lekker te eten, drinken en ontspannen.  Maar dit keer is de sfeer anders.  Het is hier nu vies en rommelig.  En het is ongemakkelijk.  Ik ga niet op een terrasje zitten als mensen naar je zitten te kijken."

The Daily Mail sprak ook met een Nederlandse toerist, Louis Laro uit Breda. Hij is allesbehalve blij met de situatie: ,,Je realiseert je hierdoor wat er aan de hand is in de regio en wat we in de rest van Europa kunnen verwachten de komende maanden. Ze kunnen niet in Griekenland blijven."

Volgens The Daily Mail kunnen rijke asielzoekers zich een hotelkamer veroorloven. De minder bedeelden slapen langs de haven. Overdag trekken de bootvluchtelingen door Kos-Stad, vaak op weg naar het politiebureau voor een verblijfsvergunning. Het gaat veelal om Syrische en Afghaanse asielzoekers die vanuit het nabijgelegen Bodrum in Turkije de Aegeïsche Zee hebben overgestoken.

Migrant train: Hundreds of newly-arrived mainly Syrian and Afghan natives walk towards a temporary shelter soon after making the crossing to Kos

18:25 Gepost door Yamas in Actualiteit, Reisinfo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.