dinsdag, 26 mei 2015

HEFFING BIJ AFHALING CASH IN GRIEKENLAND?

HEFFING BIJ AFHALING CASH IN GRIEKENLAND?

De Griekse regering overweegt een kleine heffing op te leggen bij het afhalen van contant geld uit geldautomaten om zo het gebruik van betaalkaarten te stimuleren.  Dat liet de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dinsdag weten.

Volgens Varoufakis wordt nog gediscussieerd over de maatregel en is er nog geen besluit genomen.  Door het gebruik van betaalkaarten te stimuleren, hoopt Athene belastingontduiking tegen te gaan.  Door de omvangrijke belastingontduiking in Griekenland loopt de overheid veel inkomsten mis.

Varoufakis gaf verder aan dat er absoluut geen plannen zijn om belastingen op bankdeposito's te heffen.

Daarnaast zei de minister dat er onderhandelingen worden gevoerd met de Zwitserse autoriteiten om Grieken met niet-gedeclareerde buitenlandse tegoeden de kans te geven deze vrijwillig aan te melden bij de fiscus, een belasting over deze tegoeden te betalen en zo strengere sancties te voorkomen.

Door de maatregelen hoopt de Griekse overheid extra belastinginkomsten binnen te halen om zo de staatskas te spekken.  Grieken hebben de afgelopen jaren vele miljarden naar buitenlandse rekeningen overgemaakt uit angst voor een ineenstorting van de Griekse economie en bankensector.  Daardoor kampen de banken in het land met grote liquiditeitsproblemen.

20:45 Gepost door Yamas in Actualiteit, economie, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.