zondag, 17 mei 2015

REL ROND HOLOCAUSTMONUMENT IN KAVALA

REL ROND HOLOCAUSTMONUMENT IN KAVALA

In de Noord-Griekse stad Kavala zal het monument voor de 1.484 Joden uit de gemeenschap die door de nazi's werden omgebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog vandaag niet worden ingehuldigd.  Dit heeft het gemeentebestuur van de plaats vrijdag verklaard bij monde van burgemeester Dimitra Tsanaka.  Het bestuur heeft moeite met de Davidster die erop staat omdat het een teken van de Joodse religie is en wil dat dit symbool verwijderd wordt vooraleer het monument kan vertoond worden.  

Het besluit van Kavala om de onthulling van het Holocaustmonument af te blazen heeft geleid tot woede bij de Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich inzet tegen antisemitisme.

Volgens de ADL is de actie van Kavala "beledigend voor de herinnering aan de slachtoffers, voor de Grieks-Joodse gemeenschap en voor Joden wereldwijd", aldus The Jerusalem Post.

De nationale Griekse regering, geleid door SYRIZA, heeft niets met deze beslissing te maken en heeft er zelfs al tegen geprotesteerd.  Tsanaka is burgemeester van Kavala sinds 2014 en werd gesteund door het conservatieve Nea Dimokratia.

Permalink voor ingesloten afbeelding

11:49 Gepost door Yamas in Actualiteit, Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.