dinsdag, 12 mei 2015

GRIEKSE MECHELAAR HEEFT TATTOO MET ROMBOUTSTOREN EN LANDKAART GRIEKENLAND

GRIEKSE MECHELAAR HEEFT TATTOO MET ROMBOUTSTOREN EN LANDKAART GRIEKENLAND 

Bestaat er een Maneblusser met een grotere liefde voor zijn stad dan Georgios Varelas (28)? De Mechelaar met Griekse roots liet op zijn linkerbeen de Sint-Romboutstoren tatoeëren.

De familie Varelas baat in de schaduw van de kathedraal het bekende Griekse restaurant Zorba uit.  Vanuit de zaak heb je een indrukwekkend uitzicht op de Sint-Romboutskathedraal.  “Ik woon ondertussen 25 jaar in Mechelen en ik kijk elke dag uit op Sint-Rombouts, toch de trots van onze stad. Ik denk dat ik er ondertussen elk detail van ken”, lacht hij.

Sinds kort woont Georgois ook boven Novo, het nieuwe café dat zijn zus Maria uitbaat.  “Zelfs als ik uit mijn bed stap, zie ik nu de Sint-Romboutstoren”, vertelt hij.  Als liefhebber van tatoeages is de twintiger met de tattoo van de toren niet aan zijn proefstuk toe.  “Ik schat dat ik er ondertussen toch een 30-tal heb”, zegt Georgois. 

Maar eentje die de link legde met zijn roots als Griekse Mechelaar ontbrak nog. “Daarom heb ik op mijn rechterbeen de contouren van Griekenland laten tatoeëren.  Op mijn linkerbeen wilde ik aanvankelijk iets van België, maar eigenlijk heb ik daar geen band mee.  Die band heb ik veel meer met Mechelen.  Eerst dacht ik aan de skyline, maar dat bleek niet mooi uit te komen.  Daarom heb ik voor de Sint-Romboutstoren gekozen”, legt de man uit.

Een tatoeëerder had zo’n 2 uur werk om de grote lijnen van de toren op Georgios zijn been te zetten.  “De afwerking met schaduwen, de maan en Maneblussers die met een ladder op de toren klimmen, moet nog gebeuren. 

De commentaren zijn gesloten.