woensdag, 29 april 2015

DE ERT KOMT TERUG

DE ERT KOMT TERUG

Het Griekse parlement heeft het licht op groen gezet om de openbare radio- en televisieomroep ERT terug op te starten. De vorige Griekse regering had de zender twee jaar geleden om besparingsredenen uit de ether gehaald.  ERT zal opnieuw de plaats innemen van Nerit, de ersatzomroep die na de afschaffing van ERT in het leven werd geroepen.

Het heropstarten van de openbare omroep was een van de verkiezingsbeloften van de linkse partij Syriza, die een 3-tal maanden geleden aan de macht kwam in Griekenland. De nieuwe wet voorziet niet louter de herinvoering van de oude benaming ERT. De 1.550 ontslagen ex-werknemers van de openbare omroep zullen opnieuw aan de slag kunnen, als ze dat willen. 

ERT stelde destijds 2.600 mensen tewerk, maar honderden werknemers zijn na de sluiting met pensioen gegaan, terwijl anderen door Nerit werden ingehuurd. De vernieuwde openbare omroep zal in totaal 2.300 werknemers tellen.  Het personeelsbestand van Nerit, dat het met een veel kleiner budget moest stellen, bleef beperkt tot een 500-tal mensen.

imagesKIQ3URO8.jpg

17:41 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.