dinsdag, 28 april 2015

"NEEM VOLDOENDE CASH MEE NAAR GRIEKENLAND"

"NEEM VOLDOENDE CASH MEE NAAR GRIEKENLAND"

Volgens de Griekse toeristenvereniging in Londen doet wie op vakantie gaat naar Griekenland er best aan niet op geldautomaten en betaalkaarten te rekenen om cash geld af te halen of betalingen te doen. Ook de Foreign & Commonwealth Office raadt reizigers aan voldoende cash op zak te hebben om nooduitgaven of onverwachte vertragingen te overbruggen.

De situatie in het land wordt met de dag onduidelijker nu de regering van premier Tsipras er maar niet in slaagt een plan te presenteren dat aan de verwachtingen van zijn Europese leenheren en het IMF voldoet om zo een volgende tranche van het Griekse hulpprogramma vrij te maken.

De reisorganisatie Travelsupermarket.com verwijst naar de situatie in Cyprus, waar banken in 2013 de geldopnames aan automaten beperkten en horeczaken niet langer betaalkaarten accepteerden.

De Griekse Nationale Toerisme Organisatie voorziet geen problemen met het lokale bankensysteem. Ze raadt vakantiegangers aan - te doen ‘zoals gewoonlijk wanneer men een land bezoekt’ en - zowel cash als betaalkaarten op zak te hebben.

17:20 Gepost door Yamas in Actualiteit, Reisinfo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.