zaterdag, 25 april 2015

GEEN PLAN B VOOR GRIEKENLAND VOLGENS EUROGROEP

 GEEN PLAN B VOOR GRIEKENLAND VOLGENS EUROGROEP

De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, werkt niet aan een plan B of noodscenario voor Griekenland. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem zaterdag in de Letse hoofdstad Riga. ,,We gaan daar ook niet over praten.''

Wel gaf hij toe dat “enkele” ministers tijdens het overleg van vrijdag hun grote zorgen hebben geuit over het gebrek aan voortgang en de houding aan Griekse zijde bij de onderhandelingen over hervormingen in ruil voor financiële steun.

Hun uitlatingen waren geplaatst in een context van “Griekenland, kom in beweging, anders ga je over de rand van de afgrond”, aldus Dijsselbloem. “Het woord exit of Grexit is niet gevallen in de eurogroep”. En niemand heeft, volgens de voorzitter, gezegd nu te willen praten over een plan B en er is ook niet voer doorgepraat.

Onder meer de Volkskrant citeerde zaterdag uit een vertrouwelijk verslag van het overleg. Daarin staat dat Slovenië zich openlijk afvroeg wat er gebeurt als er geen akkoord komt. Andere ministers vielen de Sloveen bij in zijn zorgen.

Het was aanvankelijk de bedoeling om deze dagen goedkeuring te geven aan een lijst hervormingsmaatregelen in ruil voor (een deel van het ) nog op de plank liggende geld (in totaal 7 miljard €). Maar een lijst is er nog niet en een akkoord erover al helemaal niet, dus geen geld voor Griekenland.

18:25 Gepost door Yamas in Actualiteit, politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.